• זמן הכנה:
  • כמות: מנות
  • רמת קושי: קל
  • כשרות: כשר

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח ללא גלוטן FIOREGLUT, בטמפ' החדר
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 800 מ"ל מים קרים, תמיד בטמפרטורה של 4 מעלות
  • 25 גרם מלח
  • 50 גרם שמן צמחי
  • שקית אוכל

אופן ההכנה:

במתכון זה יחס של 1:0.8 בין קמח ומים.

  1. מתחילים עם הקמח בקערת מיקסר עם גיטרה ומוסיפים את השמרים. מערבבים היטב. מוסיפים את המים בהדרגה וברצף ולשים.
  2. לאחר כדקה וחצי מוסיפים את המלח. לשים כ-4 דקות במהירות בינונית עד שהבצק אחיד (לא צריך לעבד הרבה מכיוון שהו קמח ללא גלוטן).
  3. עוצרים את המיקסר ובעזרת קלף פלסטיק רחב אוספים את הבצק מקירות הקערה לכיוון המרכז וגם הופכים מלמטה כדי לוודא שכל הקמח מעורבב ואין גושים.
  4. יוצקים את השמן בצמוד לקירות הקערה בתנועה סיבובית ודואגים שהשמן יכסה גם את רצפת הקערה.
  5. מחזירים את הקערה למיקסר ולשים במהירות בינונית עוד כדקה עד שהבצק אחיד וחלק.

אחסון, תפיחה ואפייה

  1. מכינים שקיות אוכל משומנות היטב מבפנים, עובדים עם כפפות משומנות היטב.
  2. לפיצה בקוטר  של כ-28 ס"מ, קורצים מהבצק כדורים של 300-330 גרם ומכניסים כל כדור לשקית אוכל משומנת.
  3. סוגרים היטב את השקית למניעת זיהום ומכניסים מיד למקרר. יש להחזיק במקרר למינימום 45 דקות ועד למקסימום 3 ימים. מומלץ להכין בכל פעם כמות יומית או דו יומית. אין לחשוש מתפיחה מוגזמת, ברגע שמוציאים את הכדורים מהמקרר, אפשר לטפל בהם ידנית להביא לגודל רגיל.
  4. על תבנית משומנת פותחים את כדורי הבצק לצורת פיצה תוך עבודה עם הידיים והקלף לקבלת צורה עגולה ובעובי אחיד. לפני הוספת העגבניות, מומלץ לשמן מעט את הבצק הפתוח.
  5. את רוטב העגבניות יוצקים ומפזרים בסיסו, תוך הקפדה על השארת שוליים אחידים, ללא רוטב.
  6. מוסיפים גבינה ו/או 'טופינג' כרצונכם.
  7. מחממים תנור לכ-380 מעלות ואופים במשך כ-120 שניות, תוך סיבוב הפיצה לאפייה אחידה.

*אם רוצים להכין בסיסים אפויים מראש, יש לאפות את הבסיס המזומן כ-45 שניות מכל צד ולהוציא על נייר אפייה, לאחר ציפוי הפיצה, יש לאפות רק 90 שניות.

 

מרכז שירות לקוחות והזמנות 1-800-23-60-60