מצרכים:
- 1 ק"ג קמח ללא גלוטן FIOREGLUT, בטמפ' החדר
- 10 גרם שמרים יבשים
- 800 מ"ל מים קרים, תמיד בטמפרטורה של 4 מעלות
- 25 גרם מלח
- 50 גרם שמן צמחי
- שקית אוכל
אופן ההכנה:
במתכון זה יחס של 1:0.8 בין קמח ומים.
- מתחילים עם הקמח בקערת מיקסר עם גיטרה ומוסיפים את השמרים. מערבבים היטב. מוסיפים את המים בהדרגה וברצף ולשים.
- לאחר כדקה וחצי מוסיפים את המלח. לשים כ-4 דקות במהירות בינונית עד שהבצק אחיד (לא צריך לעבד הרבה מכיוון שהו קמח ללא גלוטן).
- עוצרים את המיקסר ובעזרת קלף פלסטיק רחב אוספים את הבצק מקירות הקערה לכיוון המרכז וגם הופכים מלמטה כדי לוודא שכל הקמח מעורבב ואין גושים.
- יוצקים את השמן בצמוד לקירות הקערה בתנועה סיבובית ודואגים שהשמן יכסה גם את רצפת הקערה.
- מחזירים את הקערה למיקסר ולשים במהירות בינונית עוד כדקה עד שהבצק אחיד וחלק.
אחסון, תפיחה ואפייה
- מכינים שקיות אוכל משומנות היטב מבפנים, עובדים עם כפפות משומנות היטב.
- לפיצה בקוטר של כ-28 ס"מ, קורצים מהבצק כדורים של 300-330 גרם ומכניסים כל כדור לשקית אוכל משומנת.
- סוגרים היטב את השקית למניעת זיהום ומכניסים מיד למקרר. יש להחזיק במקרר למינימום 45 דקות ועד למקסימום 3 ימים. מומלץ להכין בכל פעם כמות יומית או דו יומית. אין לחשוש מתפיחה מוגזמת, ברגע שמוציאים את הכדורים מהמקרר, אפשר לטפל בהם ידנית להביא לגודל רגיל.
- על תבנית משומנת פותחים את כדורי הבצק לצורת פיצה תוך עבודה עם הידיים והקלף לקבלת צורה עגולה ובעובי אחיד. לפני הוספת העגבניות, מומלץ לשמן מעט את הבצק הפתוח.
- את רוטב העגבניות יוצקים ומפזרים בסיסו, תוך הקפדה על השארת שוליים אחידים, ללא רוטב.
- מוסיפים גבינה ו/או 'טופינג' כרצונכם.
- מחממים תנור לכ-380 מעלות ואופים במשך כ-120 שניות, תוך סיבוב הפיצה לאפייה אחידה.
*אם רוצים להכין בסיסים אפויים מראש, יש לאפות את הבסיס המזומן כ-45 שניות מכל צד ולהוציא על נייר אפייה, לאחר ציפוי הפיצה, יש לאפות רק 90 שניות.