בחודש אפריל 2019, אירחנו בשיתוף פעולה עם בית הספר הגבוה לקולינריה "דנון"- את השף היפני פומיו יונזאווה אשר העביר קורס מרתק בן 3 ימים בו הדגים את הפרשנות שלו לסול פוד יפני. סול פוד אמיתי הוא כזה שמשלב בין אוכל רחוב לטעמים של בית ומצליח להכיל מנעד שלם של זיכרונות וטעמים בביס אחד.
שף יונזאווה, שהיה השף של מסעדת ז׳אן ז׳ורז׳ המכוכבת, נחשב לאחד השפים הצעירים הבולטים בסצנה הקולינרית של טוקיו. בקורס הוא בחר להתמקד במטבח היפני הביתי, שזוכה היום לפרשנויות עדכניות בכל העולם.
שף יונזאווה עשה שימוש בחומרי גלם מיפן של דיפלומט קולינרי, בינהם: בוניטו + אצות קומבו – באמצעותם הכנו ציר דאשי שהוא ציר יסוד במטבח היפני.
בישלנו אורז נישיקי והגשנו אותו לצד תבשיל של בשר בקר .כמו כן נעשה שימוש בסאקה לבישול לצורך הכנת מגוון מנות. בנוסף, הכנו טמפורה נפלאה שלצידה הדגמנו סויה לבנה וסויה קיקומן.
את המפגש ליוותה בירה סאפורו יפנית קרה שהשתלבה בצורה נפלאה עם הטעמים. קמפאי!